Propecia je lijek za gubitak kose za muškarce. Aktivni sastojak u Propeciji zove se Finasterid. Povećava rast kose na vlasištu i sprječava gubitak kose. Ako odlučite kupiti Propecia kapsule morate znati da se rezultati mogu se vidjeti nakon 3 mjeseca. U kliničkim ispitivanjima, Propecia je dovela do ponovnog rasta kose ili spriječila daljnje gubitak kose u 9 od 10 muškaraca.

DOZIRANJE

Uobičajena doza je jedna tableta dnevno i može se uzimati uz ili bez hrane. Trebali biste vidjeti poboljšanje u roku od 3-6 mjeseci. Ako zaboravite uzeti tabletu, nastavite s normalnom dnevnom dozom.

Ako ste se odlučili kupiti Propecia tablete morate znati da neće biti učinkovitije ako uzimate više od jedne doze dnevno. Ako slučajno uzmete prekomjerne količine tableta, odmah se obratite svom liječniku.

Ako prestanete uzimati Propecia tablete, kosa će se vratiti na način kakva je bila prije nego što ste ga počeli uzimati.

SASTOJCI

Finasterid je bijeli kristalni prah s talištem približno 250 °C. Topiv u kloroformu i u nižim alkoholnim otapalima, ali praktički je netopiv u vodi.

PROPECIA (finasterid) tablete su filmom obložene tablete za oralnu primjenu. Svaka tableta sadrži 1 mg finasterida i sljedeće neaktivne sastojke: laktoza monohidrat, mikrokristaliničnu celulozu, preželatinizirani škrob, natrijev škrobni glikolat, hidroksipropil metilcelulozu, hidroksipropil celulozu, titanijev dioksid, magnezijev stearat, talk, natrijev dokuzat, žuti željezov oksid i crveni željezov oksid.

NUSPOJAVE

Ako ste odlučili kupiti Propecia tablete i krenuti s liječenjem gubitka kose dolje navedene su nuspojave s kojima se možete suočiti prilikom terapije. Ako primijetite bilo koju nuspojavu, odmah se obratite liječniku.

Manje česte nuspojave: Impotencija, smanjen libido, smanjena količina ejakulata, poremećaj ejakulacije, povećanje grudi, bol u prsima, osip

Rijetke nuspojave: reakcije preosjetljivosti kao što su osip, pruritus, urtikarija i angioedem (uključujući oticanje usana, jezika, grla i lica), seksualna disfunkcija, erektilna disfunkcija, libido poremećaji, poremećaj ejakulacije i poremećaj orgazma, muška neplodnost i / ili slaba ishodišna kvaliteta (normalizacija ili poboljšanje sjemene kvalitete je zabilježeno nakon prekida finasterida); bol u testisima, rak dojki u muškaraca, depresija

INTERAKCIJA S DRUGIM LIJEKOVIMA

Poput mnogih lijekova na recept, Propecia može izazvati određene nuspojave u kombinaciji s nekim drugim lijekovima. Ne smijete uzimati Propecia ako uzimate bilo koji drugi lijek koji sadrži Finasterid ili ako uzimate neki lijek nazvan Dutasterid (koji se koristi za liječenje benigne hiperplazije prostate (BPH)).

Nema poznate interakcije između Propecia i minoxidila, tretmana za gubitak kose koji se nanosi na kožu u obliku otopine ili šampona.

Propecia može utjecati na krvni test nazvan PSA (Prostata-specifični antigen) za skrining karcinoma prostate. Ako planirate obaviti PSA test, obavijestite svog liječnika da ste odlučili kupiti Propecia tablete ili ako već uzimate Propecia. Budući da Propecia smanjuje razine PSA, vaše liječenje treba pažljivo procijeniti promjene razine PSA. Za više informacija, obratite se svom liječniku.